Antalya'da kucuk bir butik kafe isletiyorum, Instagram'da 2.300 takipcim var. Ama buradan gelen musteri sayisi yok denecek kadar az. Insanlar begeniyor, yorum yaziyor ama kafeye gelmiyor. Acaba takipcilerimin buyuk kismi sehir disindandir? Ya da baska bir sorun mu var?
6 cevap
Selin Demir
Selin Beauty · Guzellik Salonu · Istanbul·26 Nis
Antalya'da rekabet cok, insanlar gormek ister kafeyi ama bir tetikleyici lazim. 'Bu hafta sonu buraya gel' diyen bir icerik mi var? Mesela story'de anket, soru-cevap, konum paylasimi gibi seyler denedin mi?
Cem Polat
Polat Berber · Berber · Adana·26 Nis
Bu cok klasik bir durum ya, takipci kalitesi takipci sayisindan cok daha onemli. Peki bu 2300 kisinin kac tanesinin Antalya'dan oldugunu hic baktın mi? Instagram'da hedef kitle istatistikleri var, oradan sehir dagilimına bir bak.
Berk Ozer
Ozer Aviation · Drone Cekim · Istanbul·28 Nis
Kafeye gelmeyi tetikleyecek bir icerik var mi paylasimlarda? 'Simdi gel' dedirten bir sey, mesela gunun kampanyasi, lokasyon tagli story, yorumlara cevap vermek gibi. Sadece estetik fotograf yeterli olmuyor.
Erdem Korkut
Korkut Cay Evi · Cay Evi · Rize·28 Nis
Takipcinin musteri olmasini beklemek yerine mevcut musterilerini takipci yapmaya calis. Kafeye gelen birine 'bizi takip edebilirsin, aylik kampanyalarimizdan haberin olsun' demek cok daha saglikli bir buyume yolu.
Onur Bayrak
Bayrak Pizza · Pizza · Istanbul·30 Nis
Dürüst olmak gerekirse 2300 takipciden musteri beklentisi biraz yuksek olabilir. Ama tamamen sifir da olmamali. Iceriklerin biraz daha 'yerel' olmasi, mahalle esnafi hissi vermesi yardimci olabilir.
Uzman Yaniti — Kurucu
Taha Ibrahim DemirhanKurucu
Kurucu, Demirhan Studio · Eskisehir·1 May
Sinem Hanim, buradaki yorumlar cok yerinde, ozellikle Cem'in sehir dagilimina bakma onerisini kesinlikle ilk adim olarak yapmanizi tavsiye ederim. Ama bir sey daha ekleyeyim: biz butik isletmelerle calisirken fark ettigimiz bir sey var, "begeni alan icerik" ile "kafeye cektiren icerik" arasinda ciddi bir fark var ve cogu hesap sadece ilkini uretiyor. Estetik kahve fotografi kaydetme alir, ama "bugun ogleden sonra 15.00-17.00 arasi pencere masalari bos, gel" diyen bir story aksiyon aldirir. Berk ve Selin'in dedigine katiliyorum ama bunu bir adim ileriye tasirsak: bu "simdi gel" icerikleri tutarli bir sekilde, haftada en az 2-3 kez, story formatinda olmali. Bir de Erdem'in noktasina dikkat cekmek istiyorum, gelen musteriye "bizi etiketle, story'ni paylasiriz" demek hem ucretsiz icerik hem de yerel guvenilirlik uretir. Antalya gibi turistik sehirlerde yerel halk once "bu yer sahici mi" sorusunu soruyor, etiketlen bir story buna cevap veriyor.
Sen ne dusunuyorsun?
Cevap yazmak veya konu acmak icin Google ile saniyede gir.