Business hesap mı personal mi, hangisi iyi?

Derya Ozkan
Derya Ozkan
19 Mar·273
Trabzon'da online butik kıyafet satıyorum. Şu an kişisel hesapta 5.400 takipçim var ve oldukça iyi etkileşim alıyorum. Birisi business hesaba geçersem erişimin düşeceğini söyledi, birisi geç dedi. Creator hesap diye bir şey de varmış. Hangisini seçmeliyim? Zaten takipçilerimi kaybedeceksem dokunmak istemiyorum.
7 cevap
Buse Eren
Buse Eren
20 Mar
Ben geçtim, etkileşimim düşmedi. Düşüş efsanesi biraz abartılı bence. Business hesabın avantajı çok daha fazla, insight görebiliyorsun, link ekliyorsun, reklam açabiliyorsun. Satış yapıyorsan kesinlikle geç.
Furkan Demir
Furkan Demir
21 Mar
Eğer geçeceksen akşam üstü saatlerde geç, aktif olduğun bir dönemde. Geçiş sonrası birkaç içerik peş peşe at. Etkileşimi canlı tutmak sistemin seni yeniden taramasını hızlandırıyor.
Cem Polat
Cem Polat
21 Mar
Creator hesap aslında ikisi arasında bir şey ve influencer için tasarlanmış. Ürün satan biri olarak business daha mantıklı. Ama geçmeden önce hesabında Instagram Shopping kurulu mu bak, o ayrı bir avantaj.
Beste Kurt
Beste Kurt
21 Mar
Dostum 5.400 takipçide iyi etkileşim alıyorsan asıl sormam gereken şu: neden hala satış odaklı optimize etmiyorsun? Business hesap bu geçişi kolaylaştırıyor, düşüşten korkma bence.
Selin Demir
Selin Demir
22 Mar
Ben Demirhan Studio'nun bir içeriğinde bu konuyu görmüştüm, creator ve business hesap karşılaştırmasını net bir şekilde açıklamışlardı. Forum'da da arama yapabilirsin.
Sercan Ali
Sercan Ali
24 Mar
Kıyafet satıyorsan business kesinlikle, ürün etiketleme özelliği tek başına bu kararı getiriyor. Müşteri linke tıklamak yerine direkt posttan satın alabiliyor.
Uzman Yaniti — Kurucu
Taha Ibrahim Demirhan
Taha Ibrahim DemirhanKurucu
25 Mar
Buradaki cevaplar genel olarak doğru yönde gidiyor, ben de destekliyorum. Ama Derya, şunu netleştireyim: etkileşim düşüşü miti değil ama senin durumunda riski çok düşük. Çünkü hesabın zaten organik büyümüş, gerçek bir kitle var. Algoritma "bu hesap sahte mi?" diye bakmıyor senin profiline. Ürün satıyorsan business'ın bir özelliği konuşmayı keser: Instagram Shopping. Ürün etiketlediğinde kullanıcı posttan direkt sepete gidiyor, o ara adımları kaybetmiyorsun. Geçen ay Eskişehir'de tekstil satan bir müşterimiz sadece Shopping aktivasyonundan sonra DM ile gelen "fiyat nedir, nasıl satın alırım" sorularının yüzde altmış düştüğünü söyledi, çünkü insanlar cevap beklemeden alıyordu artık. Creator hesabı bu noktada sana hitap etmiyor, Cem doğru dedi, o daha çok reklam almak isteyen içerik üreticileri için. Senin hedefin satış, o yüzden business dışında mantıklı bir seçenek yok.

Sen ne dusunuyorsun?

Cevap yazmak veya konu acmak icin Google ile saniyede gir.

Google ile Giris
Hemen Yaz