Antalya'da küçük bir kafe işletiyorum, takipçim 800 civarı. İçerik üretiyorum, hashtag koyuyorum ama sonuç yok. Bazı yerlerde hashtag'in artık işe yaramadığını okudum, bazı yerlerde hala lazım deniyor. Kafam karıştı. 30 hashtag mı kullansam, 3 mü, hiç mi? Karar veremedim.
6 cevap
Hakan Kurt
Kurt Mobilya · Mobilya · Inegol·25 Nis
Koca koca hesaplar artık sıfır hashtag kullanıyor ve milyonlarca izlenme alıyor. Ama 800 takipçili bir hesap için hala keşfedilme kanalı olarak işe yarıyor bence. Mesele 30 tane doldurmak değil, 5-8 tane çok doğru hashtag seçmek.
Filiz Aksoy
Aksoy Cicekcilik · Cicekci · Mersin·25 Nis
Instagram'ın kendi söylemi şu an 3-5 alakalı hashtag. Ben de kafemi yönetiyorum, Bursa'da. Konum etiketi hashtag'den daha fazla işe yarıyor benim deneyimimde. Özellikle yerel işletme için.
Baris Ergin
Ergin Brick · Yapi Malzemesi · Konya·26 Nis
Ben kafe konusunda şunu söyleyeyim, çok büyük hashtag'ler seni gömmez mi diye düşün. 2 milyonluk hashtag'de kaybolursun. Antalya özelinde yerel hashtag'leri dene, kendi şehrindeki insanlara ulaşmak daha değerli.
Pinar Yildiz
Yildiz Psikoloji · Psikolog · Ankara·26 Nis
Demirhan Studio'nun bu konuda özel bir yaklaşımı var biliyor musun? Lokal işletmeler için hashtag stratejisini biraz farklı kuruyorlar, forum'da da paylaşmışlardı daha önce.
Naz Demir
Naz Make-up · Makyaj Studyosu · Bursa·28 Nis
Hashtag'ler artık ranking faktörü değil keşif kanalı gibi düşünmek lazım. Yani hashtag seni öne çıkartmıyor ama içeriğin doğru kişiye ulaşmasını kolaylaştırıyor. Bu farkı görünce kafam çözüldü benim.
Uzman Yaniti — Kurucu
Taha Ibrahim DemirhanKurucu
Kurucu, Demirhan Studio · Eskisehir·28 Nis
Hakan, Filiz ve Baris'in söyledikleri birbiriyle çelişmiyor aslında, hepsi aynı şeyin farklı parçalarını söylüyor. Naz'ın framing'i de tam oturuyor: hashtag artık keşif motoru değil, içerik sınıflandırma aracı gibi çalışıyor.
Biz Eskişehir'deki lokal bir restoran müşterimiyle şunu test ettik geçen yıl: 30 karışık hashtag yerine 5 katmanlı bir yapıya geçtik. 1 adet çok niş (#antalyakafe gibi), 2-3 adet orta büyüklükte (#kahvekeyfi, #kafevibes tarzı), 1 adet konum etiketi. 6 haftada yerel hesaplardan gelen etkileşim belirgin artmıştı, takipçi değil müşteri kalitesi önemliydi burada.
Ama şunu da ekleyeyim: Antalya gibi turizm ağırlıklı bir şehirde mevsimsel hashtag mantığını düşün. Yaz aylarında yabancı tourist hesaplarına ulaşmak istiyorsan farklı, kış aylarında yerli müdavim çekmek istiyorsan farklı bir set kullanman gerekiyor. Tek set tüm yıl boyunca işe yaramaz.
Sen ne dusunuyorsun?
Cevap yazmak veya konu acmak icin Google ile saniyede gir.