Istanbul Kadikoy'de kopek aksesuari uretiyorum ve satiyorum, 2 yildir aktif sosyal medya yapiyorum. Haftada 5-6 paylasim yapiyorum ama ayni sektorde bir rakibim haftada 2 paylasimla benden cok daha fazla takipci ve satis yapiyor. Iceriklerine baktim, kaliteli ama mucizevi bir sey yok gibi. Ne yaptigimi yanlis yaptigimi anlamaya calisiyorum, biraz bunalima girdim acikca.
7 cevap
Yagmur Sevim
Sevim Sanat · El Sanatlari Atolyesi · Mardin·19 Mar
Bu soruyu sormaliydin kendine: o rakip kac surelik videoyla ne mesaj veriyor, sen ne mesaj veriyorsun? Miktar degil mesaj ve kimlik meselesi cok zaman. Profili acip baktim mi hissettirdigine dikkat ettin mi?
Zeynep Korkmaz
Zeynep Boutique · Butik Giyim · Antalya·20 Mar
Ya sayi yaniltici. O 2 paylasim belki acisindan cok iyi hedeflenip reklam destegi aliyor, organik gozukuyor ama arkaplanda butce var olabilir. Hepsinin organik oldugunu varsaymamak lazim.
Hakan Kurt
Kurt Mobilya · Mobilya · Inegol·20 Mar
Haklısın, reklam tarafina hic bakmadim. Ama bir de sunu fark ettim: o profilde insanlar sik sik yorum yaziyor, bende icerik benzer olsa da yorumlar az. Belki topluluk kurma kisminda bir eksigim var.
Doruk Coban
Coban Bal Evi · Cigerlik · Ordu·23 Mar
Topluluk meselesi gercekten kritik. Soru sor, anket ac, yorumlara cevap ver, DM ile bire bir iletis. Bunlar erisimden daha uzun vadeli ama kalici sonuc veriyor. Sahip oldugun 2 yil aslinda guzel bir temel.
Tolga Avci
Avci Motor · Oto Servis · Bursa·23 Mar
Rakip analizi yaparken sadece icerigi degil yorum tonunu, DM sorularini, bio'yu, link'i incele. Cok kucuk detaylar anlatıyor aslinda neden farklilastıklarini.
Ceren Yaman
Yaman Tatli · Sutlu Tatli · Hatay·24 Mar
Abi ben de benzer durumu yasadim. Gida sektoru ama ayni his. Benim icin donum noktasi icerik stratejisini oturtmak oldu, ne urettigimi degil neden urettigimi netleştirmek.
Uzman Yaniti — Kurucu
Taha Ibrahim DemirhanKurucu
Kurucu, Demirhan Studio · Eskisehir·24 Mar
Hakan, buradaki yorumlar gayet yerinde ama bir şeyi netleştireyim: 2 yılda haftada 5-6 paylaşım yapmak ciddi bir emek, ama bu çalışkanlık stratejinin doğru olduğunu kanıtlamıyor. Ben bunu "içerik koşuşturması" olarak adlandırıyorum — üretim var, yön yok.
Rakibinin az paylaşımla daha fazla etkileşim almasının muhtemelen şu nedeni var: her içerik tek bir net mesaj taşıyor ve o mesaj bir kimlikle bağlı. Biz müşterilerde şunu çok gördük — ayda 20 paylaşım yapan hesap, ayda 8 yapan hesabı geride bırakıyor; ama o 8 paylaşımın her biri "bu marka neden var, kime hitap ediyor" sorusunu sessizce cevaplıyor.
Şunu dene: kendi son 10 paylaşımına yabancı gözle bak ve sor kendine, bu hesabı 5 saniyede bir cümleyle tanımlayabilir miyim? Rakibini aynı şekilde dene. Eğer rakip için daha kolay yanıt veriyorsan, mesele zaten orada.
Zeynep'in reklam noktası da göz ardı etme, ama bence önce bu kimlik sorusunu çözmeden reklam butçesi de boşa gider.
Sen ne dusunuyorsun?
Cevap yazmak veya konu acmak icin Google ile saniyede gir.