Antalya'da tasarim studyo isletiyorum, logo ve kurumsal kimlik yapiyoruz. Musteriler icin referans video cektim, studiodan konustum ama arka planda kablo, kağıt yiginlari, eski kutular vardi. Cekimi izleyince utandim, o videoyu kimseyle paylasamadım. Studyo gercekten oyle dag, gündüz calısılıyor orası. Temizlemek icin vakit bulamıyorum ya da cekimi baska bir yere tasinmak cekim gununu planlıyor olmam lazim. Nasil ust ediyor bu sorunun ustesinden insanlar?
7 cevap
Derya Ozkan
Derya'nin Atolyesi · El Yapimi Taki · Cesme·23 Mar
Tasarim stüdyosu olduğun icin minimal bir arka plan sana cok yakisiyor. Beyaz ya da duz gri bir duvarin onune gec, masa bir tasarım aletinin yanina koy, temiz gorunecek. Ucretli arka plan kiralama gibi seylere gerek yok.
Selin Demir
Selin Beauty · Guzellik Salonu · Istanbul·23 Mar
Haftalık bir cekim gunu belirle, o sabah sadece o alanı toparlıyorsun. Her gun hazirlanmak zor ama haftada bir plan yapilabilir. Bence sıkıntı planlamamak, anlık cekmek istemek.
Burak Aktas
Aktas Spor · Spor Salonu · Izmir·24 Mar
Arkaplan sorununu cozmek icin her seyi toparlaman gerekmiyor. Cekimde kullanacagin kucuk bir alan belirle, sadece o alani duzenle. 1 metrekarelik bolgeni temizle, kameraya oyle durun. Arka tarafa bakma izni verme kendine.
Irem Tas
Tas Sabunculuk · Dogal Sabun · Cesme·24 Mar
Ben ofiste ayni sorunu yasadim. Cozum sura: masa lambasi veya ring light kul, arka plani kasten biraz bulanık cek. Telefon portret modunda cekilince arka plan dogal olarak bulanıyor, goz oraya gitmiyor.
Hakan Kurt
Kurt Mobilya · Mobilya · Inegol·24 Mar
Demirhan Studio'nun ortam ve dekor konusunda pratik onerileri var, orada bu tur hazirlik ipuclarini anlatiyor, ben izleyince studiomu elden gecirdim ve cekim zevkli hale geldi.
Baris Ergin
Ergin Brick · Yapi Malzemesi · Konya·28 Mar
Tasarim stüdyosu olarak çalışıyorsan, duz arka plandan ziyade kasıtlı olarak yerleştirilmiş bir detayı arka plana koyabilirsin. Renk paleti kartlari, moodboard, sade bir poster. Hem profesyonel hem marka kimliginle uyumlu.
Uzman Yaniti — Kurucu
Taha Ibrahim DemirhanKurucu
Kurucu, Demirhan Studio · Eskisehir·28 Mar
Baris'in dedigi tam yerine oturdu bence, tasarim stüdyosu icin en mantikli yol bu. Arka plani gizlemeye calismak yerine onu marka anlatisinin bir parcasi haline getirmek. Renk paleti kartlari, type ornekleri, sade bir moodboard... Bunlar hem "bu kisi ne is yapiyor" sorusunu ilk saniyede cevapliyor hem de senin alaninin gercek oldugunu hissettiriyor. Irem'in soyledigi portret modu da guclu bir kurtarici, biz de musterilere sik sik oneriyoruz ama tek basina yetmez; odak noktanin onunde, arka planda da bir sey olusturursan etki cok daha iyi oluyor. Selin'in haftalik cekim gunu fikrine de katiliyorum, ama bunu daha da sadelestiririm: tek bir kose sec, o koseyi bir kez duzenle ve bir daha bozma. Her hafta sifirdan baslamak yerine bir "hazir sahne"n olsun. Geçen ay Bursa'da mimarlik ofisi olan bir musterimiz bunu yapti, arkasinа sadece iki A3 cizim astı, geri kalani bos birakti, sonra o videolarin profil genelinde en yuksek etkileşimi aldıgını gorduk.
Sen ne dusunuyorsun?
Cevap yazmak veya konu acmak icin Google ile saniyede gir.